Het laatste nieuws

Welkom bij het laatste nieuws over trimhockey. Heb je zelf ook een nieuwsitem dat je graag op de website wilt melden, of wil je graag ook een bijdrage leveren aan deze site door nieuwsberichten te plaatsen, neem dan contact op via het contactformulier.

De allereerste NK Trimhockey 2022

14-06-202218-6-2022

Gefeliciteerd!

De kampioenen zijn bekend. De Play-offs gespeeld. De winnaars zijn bekend. Gefeliciteerd HBR 2, OMHC 1 en OMHC 3👏 De 3 teams uit de regio Rijnmond die in actie zullen komen op de allereerste NK Trimhockey zaterdag 18 juni 2022. #nktrim#hockey#aftellen

HC Oranje-Rood

Eindelijk is het zo ver, na 2 jaar uitstel, maar geen afstel, gaat het toch écht plaatsvinden dit jaar. Op 18 juni het 1e NK Trimhockey. Wij, HC Oranje-Rood zijn super blij en trots dat wij de eerste editie op onze vereniging mogen hosten! Want ook bij ons wordt fanatiek getrimhockeyd. Onder de bezielende leiding van Marianne van Zutphen, mede-initiator van het NK trimhockey, is trimhockey bij Oranje-Rood groter en groter geworden de afgelopen jaren en daarmee past dit event dus fantastisch binnen onze vereniging. Een gaaf event om alle trimhockeyers samen te brengen en ook naar buiten toe trimhockey nóg bekender te maken! Want dát willen we graag overbrengen, (trim)hockey voor alles en iedereen, van beginnend tot gevorderd, voor dames en heren! 💪We zien iedereen, ook de trimteams die geen kans maken op het NK, heel graag de 18e, om er samen een mooi hockeyfeest van te maken! 🇳🇱🥳

Geschreven door: Website Beheerder

Eindtoernooi Rijnmond Trimhockey Competitie

06-06-2022Vrijdag 24 juni 2022

Vrijdag 24 juni organiseert HBR het eindtoernooi. Inschrijving is gesloten

Geschreven door: Coördinator Rijnmond

RHC Trimtoernooi Bubbels

24-03-2022

Op zaterdag 2 juli organiseert het 5e trimteam van de Rijswijksche Hockey Club (RHC) het Trimhockeytoernooi Bubbles!

Op het toernooi is er voor maximaal 12 trimteams met 1-3 jaar ervaring (beginnersniveau). Op een enkele speler na, bestaat ons team uit spelers zonder hockeyverleden en nemen we voor het tweede seizoen deel aan de Haaglanden trimcompetitie (poule 7).

Geschreven door: Website Beheerder

Coronamaatregelen en de hockeysport

06-09-2021

Nieuw Protocol Verantwoord Sporten

De sportbonden en NOC*NSF hebben de richtlijnen en maatregelen van de overheid vertaald naar een sportprotocol verantwoord sporten. Het protocol wordt steeds aangepast als de actualiteit daarom vraagt. Houd deze pagina daarom goed in de gaten! De veelgestelde vragen sluiten aan op het geldende sportprotocol. Meer informatie over corona en sport vind je ook op de site van de Rijksoverheid.

De regie in een bepaalde regio ligt bij de gemeenten (of de veiligheidsregio) die daar afspraken over maken met de verenigingen en sportparken. Per gemeente kunnen die afspraken verschillen. Zorg daarom altijd dat er contact is geweest met de gemeente!

Meer weten? Kijk dan op de website van de KNHB.

Zorg bij een uit wedstrijd dat je op de hoogte bent van de lokale regels van de club. Deze kunnen afwijken van het protocol of van de regels van je eigen club!

Geschreven door: Website Beheerder

Bespeelbaar veld?

04-02-2019

Voor de beoordeling van een (semi)-zandkunstgras speeloppervlak voor hockeybespeling tijdens vorst zijn de navolgende criteria van belang :

 • een, wegens bevriezing, hard speeloppervlak;
 • oneffenheden welke zijn ontstaan door ongelijke zandverdeling, geringe naadopeningen, bevroren blad- en vezelresten;
 • geen uniform stroef speeloppervlak wegens plaatselijk gladde plekken welke met name ontstaan op schaduwrijke plaatsen;
 • Een oneffenheid veroorzaakt door de genoemde omstandigheden zal wegens een relatief hard speeloppervlak en een daardoor hogere balsnelheid een afwijkend balgedrag veroorzaken en het (blessure)gevaar voor de spelers doen toenemen.

Indien sprake is van één of meerdere van de genoemde omstandigheden kan een (semi) zandkunstgrasveld worden afgekeurd, wegens (blessure)gevaar voor de spelers.

Voor waterkunstgrasvelden is het volgende van belang: een waterveld dient onder natte condities bespeelt te worden. In de winter worden waterinstallaties afgesloten en is het dus niet mogelijk om het veld via besproeiing nat te maken. Voor de beoordeling van bespeling van een waterkunstgrasveld bij vorst zijn dan ook de volgende twee zaken van belang:

 • ten eerste is het veld vochtig,
 • en ten tweede, nog belangrijker, is het veld veilig om op te spelen.

Met andere woorden: levert bespeling wel of niet onnodig risico voor de speelsters en spelers op.
Praktische tip: Om te bepalen of een veld hogere balsnelheid en afwijkend balgedrag veroorzaakt, is het aan te raden om alleen of met meerdere een aantal hockeyballen in de lengterichting en breedterichting van het kunstgrasveld te slaan.

Gevoelstemperatuur

Geschreven door: Coördinator Rijnmond

Regels Rijnmondcompetitie

02-09-2018
Rijnmond(spel)regels:
Rijnmondtrimhockey bedoeld is om op een recreatief niveau te spelen, waarbij spelers van verschillende niveau’s (beginners en gevorderden) samen een team vormen en samen spelen.
 • Starttijd wedstrijden tussen 20.30 en uiterlijk om 21.00 uur
 • Leeftijd > 30 jaar (geen uitzonderingen hierop)
 • Minimaal 5 velddames (keeper wordt niet meegerekend)
 • Totaal 3 mannen en 3 vrouwen als wissel op de bank (niet meer qua aantal en geslacht 3 om 3, minder mag)
 • Hoog slaan en flatsen op doel is niet toegestaan, tenzij voor de wedstrijd anders wordt afgesproken.
 • Hoog slaan en flatsen in het veld, mits niet gevaarlijk, mag wel (scheidsrechter beoordeelt dit)
 • Scoop is niet toegestaan
 • Verder conform de KNHB-regels senioren
 • Regel voor het fluiten van de wedstrijden, aparte scheidsrechters. Deel bij voorkeur ook even de uitzonderingsregels met jouw scheidsrechters. Laat bij voorkeur geen speler van het team dat speelt fluiten, indien dat wel moet omdat het een uitzonderlijke situatie is, dan niet coachen als scheidsrechter!!!
 • Scheidsrechters benaderen we met respect en fatsoen, zij zorgen er tenslotte als vrijwilligers voor dat wij een wedstrijd kunnen spelen. Dus alleen de aanvoerder mag iets vragen aan de scheidsrechters, de rest houdt gewoon zijn mond.
 • Inhaalspeeldag is altijd op maandag, in overleg met tegenstander kan dit verplaatst worden, maar als tegenstander niet kan op deze dag, dan is het aan het thuisspelende team een andere maandag als inhaaldag aan te wijzen.
 • Het gaat om het plezier van een trimhockeywedstrijd spelen. Gewoon een lekker pot hockey. Het team /teamcaptain moet zelf corrigeren op gedrag en houding van zijn teamleden. Sportiviteit en een leuk pot hockey spelen boven het “kampioen” worden. We kunnen in de Rijnmondcompetitie ten slotte niet promoveren en/of degraderen. De stand is niet belangrijk voor velen, maar een leuke wedstrijd wel. De stand zal wel worden bijgehouden
 • Na de wedstrijd zorgt het thuisspelende team voor een hapje & een drankje voor de tegenstander.
 • Er kunnen geen veteranen en veterinnen meespelen met de trimcompetitie. Het reglement van de KNHB is daar duidelijk over.  Men moet kiezen of zondag in een regulier competitie meedoen of maandag met de trimhockeycompetitie. Er wordt van de teamcaptains, verantwoordelijkheid hierin verwacht. De rijnmondcompetitie maakt hierop één uitzondering, keepers vanuit de veteranen of veterinnen (een kostbaar goed in de rijnmondcompetitie) worden wel toegestaan.
Geschreven door: Coördinator Rijnmond