Het laatste nieuws

Welkom bij het laatste nieuws over trimhockey. Heb je zelf ook een nieuwsitem dat je graag op de website wilt melden, of wil je graag ook een bijdrage leveren aan deze site door nieuwsberichten te plaatsen, neem dan contact op via het contactformulier.

Eindfeest seizoen 23/24

08-02-2024

Hou het alvast vrij in je agenda.

Meer informatie volgt binnenkort!

Geschreven door: Website Beheerder

NK Trimhockey

28-06-2023

De ‘NK Trimhockey stick’ is door Daniel Mens van Schaerweijde Hockey overgedragen aan Robert Knoops, bestuurslid van HC Rotterdam . ??Volgend jaar is het NK Trimhockey op zaterdag 29 juni 2024 in Rotterdam! ?⚪️
#nktrim2023#nktrim#nktrimhockey#trimhockey#hockey

Geschreven door: Website Beheerder

Hockey Dreams Foundation

06-06-2023

Dit seizoen is Hockey Dreams Foundation trots om de maatschappelijk partner te zijn van Trimhockey Nederland. In de aanloop naar de climax van het seizoen (Het NK Trimhockey) vertellen we jullie graag meer over deze samenwerking. Bij Hockey Dreams werken we graag samen met bedrijven, organisaties en clubs die geloven in de impact van sport als middel voor ontwikkeling en groei. Zo duurzaam mogelijk. Dat doen we onder andere met het Trimhockey Nederland. Dit jaar zullen we dan ook weer aanwezig zijn tijdens de finale van het NK Trimhockey op zaterdag 24 juni in Zeist. Naast duurzaamheid staat hockeyplezier bij beide partijen hoog op de lijst, dus een samenwerking lag voor de hand. We zullen de komende tijd meer over deze samenwerking communiceren en hoe jullie als Trimhockey team ons kunnen helpen om de kinderen in Afrika met veel plezier te laten hockeyen. 


 Wat doet Hockey Dreams Foundation?

Hockey Dreams Foundation stelt jongeren in staat om de kennis en het vertrouwen te hebben om hun persoonlijke ambities voor een betere toekomst na te jagen en tegelijkertijd iets terug te doen voor hun gemeenschap. Hockey Dreams Foundation co-creëert duurzame hockey gemeenschappen: het hockeyveld biedt een achtergrond voor lokale leermogelijkheden. Coaches en kinderen uit gemeenschappen met uitdagende omstandigheden komen samen. Ons programma heeft drie pijlers: 1. Formeel leren (de studie van de coaches), 

2. Niet-formeel leren (organisatie van trainingen, hockeykampen en materialen door de coaches) en 3. Teruggeven aan de gemeenschap (de coaches zijn positieve rolmodellen en creëren een veilige omgeving voor sport en spel).

Hockey Dreams heeft 25 coaches in de Academy, verdeeld over 3 landen in Zuid-Afrika: Oeganda, Malawi en Zambia. Bijna 2200 kinderen die deelnemen aan wekelijkse trainingen (en er komen er nog steeds bij!) en 22 lokale scholen zijn erbij betrokken.

Wil je meer weten en/of ook zelf doneren kijk dan voor meer informatie op de site van Hockey Dreams of volg ons op onze socials.

We zijn trots dat tijdens het NK Trimhockey een veld naar Hockey Dreams wordt vernoemd en dat we de Sportiviteitsprijs mogen uitreiken. Veel plezier in de aanloop en wellicht tot de 24e ?

Geschreven door: Website Beheerder

2e NK Trimhockey – 2023

09-11-2022

Na een zeer succesvolle 1e editie van het NK Trimhockey op de velden van Oranje-Rood is de nieuwe datum bekend van het NK Trimhockey in 2023!

Het 2e NK dat wordt georganiseerd in samenwerking met de KNHB zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni 2023 op Schaerweijde in Zeist. Ook vanuit de Rijnmondcompetitie zullen er weer teams afgevaardigd worden. Save-the-date!

Lees er hier meer over

Geschreven door: Website Beheerder

Bespeelbaar veld?

04-02-2019

Voor de beoordeling van een (semi)-zandkunstgras speeloppervlak voor hockeybespeling tijdens vorst zijn de navolgende criteria van belang :

  • een, wegens bevriezing, hard speeloppervlak;
  • oneffenheden welke zijn ontstaan door ongelijke zandverdeling, geringe naadopeningen, bevroren blad- en vezelresten;
  • geen uniform stroef speeloppervlak wegens plaatselijk gladde plekken welke met name ontstaan op schaduwrijke plaatsen;
  • Een oneffenheid veroorzaakt door de genoemde omstandigheden zal wegens een relatief hard speeloppervlak en een daardoor hogere balsnelheid een afwijkend balgedrag veroorzaken en het (blessure)gevaar voor de spelers doen toenemen.

Indien sprake is van één of meerdere van de genoemde omstandigheden kan een (semi) zandkunstgrasveld worden afgekeurd, wegens (blessure)gevaar voor de spelers.

Voor waterkunstgrasvelden is het volgende van belang: een waterveld dient onder natte condities bespeelt te worden. In de winter worden waterinstallaties afgesloten en is het dus niet mogelijk om het veld via besproeiing nat te maken. Voor de beoordeling van bespeling van een waterkunstgrasveld bij vorst zijn dan ook de volgende twee zaken van belang:

  • ten eerste is het veld vochtig,
  • en ten tweede, nog belangrijker, is het veld veilig om op te spelen.

Met andere woorden: levert bespeling wel of niet onnodig risico voor de speelsters en spelers op.
Praktische tip: Om te bepalen of een veld hogere balsnelheid en afwijkend balgedrag veroorzaakt, is het aan te raden om alleen of met meerdere een aantal hockeyballen in de lengterichting en breedterichting van het kunstgrasveld te slaan.

Gevoelstemperatuur

Geschreven door: Website Beheerder

Regels Rijnmondcompetitie

02-09-2018
Rijnmond(spel)regels:
Rijnmondtrimhockey bedoeld is om op een recreatief niveau te spelen, waarbij spelers van verschillende niveau’s (beginners en gevorderden) samen een team vormen en samen spelen.
  • Starttijd wedstrijden tussen 20.30 en uiterlijk om 21.00 uur
  • Leeftijd > 30 jaar (geen uitzonderingen hierop)
  • Minimaal 5 velddames (keeper wordt niet meegerekend)
  • Totaal 3 mannen en 3 vrouwen als wissel op de bank (niet meer qua aantal en geslacht 3 om 3, minder mag)
  • Hoog slaan en flatsen op doel is niet toegestaan, tenzij voor de wedstrijd anders wordt afgesproken.
  • Hoog slaan en flatsen in het veld, mits niet gevaarlijk, mag wel (scheidsrechter beoordeelt dit)
  • Scoop is niet toegestaan
  • Verder conform de KNHB-regels senioren
  • Regel voor het fluiten van de wedstrijden, aparte scheidsrechters. Deel bij voorkeur ook even de uitzonderingsregels met jouw scheidsrechters. Laat bij voorkeur geen speler van het team dat speelt fluiten, indien dat wel moet omdat het een uitzonderlijke situatie is, dan niet coachen als scheidsrechter!!!
  • Scheidsrechters benaderen we met respect en fatsoen, zij zorgen er tenslotte als vrijwilligers voor dat wij een wedstrijd kunnen spelen. Dus alleen de aanvoerder mag iets vragen aan de scheidsrechters, de rest houdt gewoon zijn mond.
  • Inhaalspeeldag is altijd op maandag, in overleg met tegenstander kan dit verplaatst worden, maar als tegenstander niet kan op deze dag, dan is het aan het thuisspelende team een andere maandag als inhaaldag aan te wijzen.
  • Het gaat om het plezier van een trimhockeywedstrijd spelen. Gewoon een lekkere pot hockey. Het team /teamcaptain moet zelf corrigeren op gedrag en houding van zijn teamleden. Sportiviteit en een leuke pot hockey spelen boven het “kampioen” worden. We kunnen in de Rijnmondcompetitie ten slotte niet promoveren en/of degraderen. De stand is niet belangrijk voor velen, maar een leuke wedstrijd wel. De stand zal wel worden bijgehouden
  • Na de wedstrijd zorgt het thuisspelende team voor een hapje & een drankje voor de tegenstander.
  • Er kunnen geen veteranen en veterinnen meespelen met de trimcompetitie. Het reglement van de KNHB is daar duidelijk over.  Men moet kiezen of zondag in een regulier competitie meedoen of maandag met de trimhockeycompetitie. Er wordt van de teamcaptains, verantwoordelijkheid hierin verwacht. De rijnmondcompetitie maakt hierop één uitzondering, keepers vanuit de veteranen of veterinnen (een kostbaar goed in de rijnmondcompetitie) worden wel toegestaan.
Geschreven door: Website Beheerder