Wat is trimhockey?

Heb je vroeger gehockeyd en zou je wel weer regelmatig willen spelen zonder de wedstrijdverplichting, sta je elke zaterdag langs de lijn bij je kinderen en lijkt het je leuk om het zelf ook eens te proberen? Dan is trimhockey echt iets voor jou!

Wat is trimhockey?

Trimhockey is een leuke vorm van hockey voor mensen die vroeger hebben gehockeyd of mensen die geen tot weinig hockeyervaring hebben en toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Het is met name bestemd voor volwassenen vanaf 30 jaar die vaak al één of meerdere gezinsleden hebben die actief zijn in de sport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Daarnaast wordt trimhockey ook steeds meer bedreven door oud hockeyers die bijvoorbeeld het tempo van de veteranen of veterinnen te hoog vinden.

Hoe vaak en wanneer

Eén keer in de week komen de trimhockeyers op een vaste avond bij elkaar en train je samen op techniek, tactiek en conditie. Het verschilt per club en per regio op welke dag dit is.

Wedstrijden

Je mag zelf bij je club bepalen of je alleen een trainende trimmer wilt zijn, of dat je ook wedstrijden wilt spelen. Het spelen van wedstrijden is dus niet verplicht. Als je wedstrijden tegen andere trimhockey teams speelt, is dit meestal de trainingsavond, zodat er geen training maar een wedstrijd wordt gespeeld. Het kost je dus meestal maar één avond per week.

Een trimhockey team is altijd een gemixed team. Het team bestaat uit tenminste 5 dames veldspelers en het niveau verschilt van team tot team. De wedstrijden duren net als in de reguliere competitie 4 keer 17,5 minuten en de regels zijn op een enkele uitzonderingen gelijk aan het gewone hockey. Zo mag je bijvoorbeeld niet scoopen en mag er niet hoog op doel worden geslagen om het niet al te gevaarlijk te maken.

Bij de meeste clubs kan je zonder trimhockey lidmaatschap enkele keren meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Dus ben jij ook aangestoken met het hockeyvirus en vind je het ook leuk om met hockey kennis te maken, kijk dan welke clubs in de regio Rijnmond aan trimhockey doen.