Hockey Dreams Foundation

Dit seizoen is Hockey Dreams Foundation trots om de maatschappelijk partner te zijn van Trimhockey Nederland. In de aanloop naar de climax van het seizoen (Het NK Trimhockey) vertellen we jullie graag meer over deze samenwerking. Bij Hockey Dreams werken we graag samen met bedrijven, organisaties en clubs die geloven in de impact van sport als middel voor ontwikkeling en groei. Zo duurzaam mogelijk. Dat doen we onder andere met het Trimhockey Nederland. Dit jaar zullen we dan ook weer aanwezig zijn tijdens de finale van het NK Trimhockey op zaterdag 24 juni in Zeist. Naast duurzaamheid staat hockeyplezier bij beide partijen hoog op de lijst, dus een samenwerking lag voor de hand. We zullen de komende tijd meer over deze samenwerking communiceren en hoe jullie als Trimhockey team ons kunnen helpen om de kinderen in Afrika met veel plezier te laten hockeyen. 


 Wat doet Hockey Dreams Foundation?

Hockey Dreams Foundation stelt jongeren in staat om de kennis en het vertrouwen te hebben om hun persoonlijke ambities voor een betere toekomst na te jagen en tegelijkertijd iets terug te doen voor hun gemeenschap. Hockey Dreams Foundation co-creëert duurzame hockey gemeenschappen: het hockeyveld biedt een achtergrond voor lokale leermogelijkheden. Coaches en kinderen uit gemeenschappen met uitdagende omstandigheden komen samen. Ons programma heeft drie pijlers: 1. Formeel leren (de studie van de coaches), 

2. Niet-formeel leren (organisatie van trainingen, hockeykampen en materialen door de coaches) en 3. Teruggeven aan de gemeenschap (de coaches zijn positieve rolmodellen en creëren een veilige omgeving voor sport en spel).

Hockey Dreams heeft 25 coaches in de Academy, verdeeld over 3 landen in Zuid-Afrika: Oeganda, Malawi en Zambia. Bijna 2200 kinderen die deelnemen aan wekelijkse trainingen (en er komen er nog steeds bij!) en 22 lokale scholen zijn erbij betrokken.

Wil je meer weten en/of ook zelf doneren kijk dan voor meer informatie op de site van Hockey Dreams of volg ons op onze socials.

We zijn trots dat tijdens het NK Trimhockey een veld naar Hockey Dreams wordt vernoemd en dat we de Sportiviteitsprijs mogen uitreiken. Veel plezier in de aanloop en wellicht tot de 24e ?